Savooikool Recept Proef De Hollandse Heerlijkheid

Savooikool Recept: Proef de Hollandse Heerlijkheid

Inleiding

Savooikool, een geliefde Nederlandse groente, staat bekend om zijn milde smaak en veelzijdigheid. Van stamppotten tot roerbakgerechten, de mogelijkheden om dit knapperige blad te gebruiken zijn eindeloos. In dit uitgebreide recept ontdek je de geheimen van het maken van een traditionele Savooikool Recept, perfect om te serveren als bijgerecht of vegetarische hoofdgerecht.

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 1 grote Savooikool
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 ml volle melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper

Bereiding:

Stap 1: Kool Prepareren

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd deze in dunne reepjes. Was de reepjes grondig in koud water om eventueel vuil of insecten te verwijderen.

Stap 2: Sauteren en Saus Maken

Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui totdat deze zacht en glazig is. Voeg de koolreepjes toe en roerbak 5-7 minuten, of totdat ze zacht worden. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut onder voortdurend roeren.

Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je roert om klonten te voorkomen. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken, of totdat de saus is ingedikt. Roer af en toe.

Stap 3: Op smaak brengen en serveren

Roer de geraspte kaas, nootmuskaat, zout en peper naar smaak door de kool. Serveer direct met vlees, vis of als vegetarisch hoofdgerecht.

Tips:

  • Voor een rijkere smaak, gebruik room in plaats van melk.
  • Voeg voor extra textuur en smaak gebakken spekjes of ham toe.
  • Serveer met een frisse salade of aardappelpuree voor een complete maaltijd.

Conclusie

Het maken van een Savooikool Recept is een eenvoudige en smakelijke manier om te genieten van deze veelzijdige groente. Met zijn milde smaak en veelzijdigheid is het een perfect bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht voor elke gelegenheid.



Savooikool Recept

Tidak ada komentar :

Posting Komentar